SELAMAT DATANG



Kisah pahit manis hidup saya di Felda Gunung Besout, Sungkai Perak. (1981-1998).

Untuk reader yang baru sampai kalau minat elok baca dari bawah dan click Older Post. Terima Kasih.

Kata nama AKU digunakan untuk ditulis dengan lebih ikhlas dan natural.

Friday, May 17, 2013

Penunjuk Buluh dan Rehal


Arwah bapak aku adalah manusia yang paling berjimat dalam dunia. Malam tadi aku teringat yang masa diaorang ajar kitaorang mengaji semua peralatan mengaji tu (kecuali AlQuranlah) dia buat semua sendiri.

Rehal tu dia cari papan-papan lama dan gergaji dan buat sendiri. Dia selakkan je takde guna paku ke apa, tapi perfect je lah jadinya. Untuk penunjuk pulak dia ambik ranting buluh dan potong betul-betul untuk digunakan. Sampai sekarang ni tahan. Haha.
Post a Comment