SELAMAT DATANG



Kisah pahit manis hidup saya di Felda Gunung Besout, Sungkai Perak. (1981-1998).

Untuk reader yang baru sampai kalau minat elok baca dari bawah dan click Older Post. Terima Kasih.

Kata nama AKU digunakan untuk ditulis dengan lebih ikhlas dan natural.

Tuesday, May 14, 2013

Bolasepak


Aku dulu suka main bolasepak dekat kampung. Masa kecik-kecik main kaki ayam je. Takde rasa susah mana pun, rasa seronok adalah. Ada sekali tu kaki aku luka kena kaca pun tak sedar. Dah habis main baru sedar.

Bila dah besar sikit aku main dekat sekolahlah selalunya. Main dekat padang-padang awam pun ada. Cuma satu je lah, aku tak pernah ada proper football boot. Tapi dekat kedai Wak satu ni ada jual kasut yang ada stud untuk orang bawak pergi kebun. Itu yang aku guna dan ok je sebenarnya untuk main, takdelah masalah pun.

Sekarang ni aku nak anak aku main bola, tapi aku takde masa nak bawak pergi padang pun.
Post a Comment