SELAMAT DATANG



Kisah pahit manis hidup saya di Felda Gunung Besout, Sungkai Perak. (1981-1998).

Untuk reader yang baru sampai kalau minat elok baca dari bawah dan click Older Post. Terima Kasih.

Kata nama AKU digunakan untuk ditulis dengan lebih ikhlas dan natural.

Tuesday, February 26, 2013

Nikmat


Tempat aku mandi parit dekat kampung masa kecik dulu macam inilah rupanya, sebijik. Agaknya memang ini gambar tempat tu sekarang. Nikmat mandi macam ni. Dulu mana ingat apa, tak takut apa-apa pun.

Wednesday, February 13, 2013

Kerusi Malas


Kalau orang lain prefer duduk atas sofa arwah bapak aku suka duduk atas kerusi malas ni. Memang dia ada kerusi ni sejak aku kecik lagi. Situlah tempat dia berehat. Siap ada dua. Satu dekat ruang tamu untuk tengok tv dan satu dekat luar rumah.

Masa kecik dulu aku pernah main letak jari dekat lubang nak adjust tinggi rendah recliner kerusi ni dan kebetulan masa tu bapak aku nak adjust dan apa lagi terkepitlah jari aku. Teruk jugaklah, nasib baik tak putus. Sampai sekarang ada parut dia.

Wednesday, February 6, 2013

Contoh Surat Tawaran Masuk Ke FELDA 1979

Hehe. Ini adalah contoh surat tawaran masuk ke FELDA. Asalnya arwah bapak aku di tawarkan masuk FELDA Kemasul, tapi akhirnya dia mintak ke Perak kut. Aku pun rasa aku prefer Perak dari Pahang sebab Perak dekat sikit kut dengan KL. Lagipun kitaorang dekat Sungkai.




Dulu Teluk Intan di panggil Teluk Anson dan jarak orang gunakan Batu bukan Kilometer. :D