SELAMAT DATANG



Kisah pahit manis hidup saya di Felda Gunung Besout, Sungkai Perak. (1981-1998).

Untuk reader yang baru sampai kalau minat elok baca dari bawah dan click Older Post. Terima Kasih.

Kata nama AKU digunakan untuk ditulis dengan lebih ikhlas dan natural.

Friday, October 12, 2012

Recycle Bottle



Masa kecik dulu lagi dah ada aktiviti recycling ni. Biasanya kitaorang akan jual botol kicap atau botol sos je lah kut. Botol air minuman pun ada. Botol kaca. Selalunya mak aku akan letak dekat pangkal pokok. Bila orang tu biasanya India datang naik lori kitaorang jual.

Biasanya duit tu aku dengan adik aku ambiklah. Dapatlah 20sen ke 40 sen kalau tak silap, tapi zaman tu 10 sen pun sangat berharga.
Post a Comment