SELAMAT DATANG



Kisah pahit manis hidup saya di Felda Gunung Besout, Sungkai Perak. (1981-1998).

Untuk reader yang baru sampai kalau minat elok baca dari bawah dan click Older Post. Terima Kasih.

Kata nama AKU digunakan untuk ditulis dengan lebih ikhlas dan natural.

Tuesday, October 23, 2012

Lori Hantu



Ha tau apa itu lori hantu. Lori hantu ni biasanya digunakan untuk mengangkut sawit ke kilang. Kait sawit - angkat dalam kereta sorong bawak ke tepi jalan - letak dalam lori hantu - bawak ke kilang.

Biasanya memang takde road tax semua. Memang semata-mata lori je pun. Siapa yang ada modal bolehlah buat side income dengan ambik upah hantar sawit ke kilang. Sampai sekarang pun ada. Sekarang upah lori ikut tan kalau tak silap.
Post a Comment