SELAMAT DATANG



Kisah pahit manis hidup saya di Felda Gunung Besout, Sungkai Perak. (1981-1998).

Untuk reader yang baru sampai kalau minat elok baca dari bawah dan click Older Post. Terima Kasih.

Kata nama AKU digunakan untuk ditulis dengan lebih ikhlas dan natural.

Monday, October 15, 2012

Kalau Sakit

Sebagai manusia kita tak terlepas daripada sakit. Walaubagaimanapun tinggal di Malaysia ni banyak kelebihannya. Klinik kerajaan disediakan. Klinik ibu mengandung pun ada. Segala kelengkapan memadai untuk semua orang. Kalau nak pergi klinik swasta biasanya peneroka akan ke pekan Sungkai atau Slim River.

Oh ye bomoh, atau orang yang boleh ubat secara tradisional pun ramai. Aku masa darjah 5 kena sakit gatal satu badan ada makcik ni ubatkan. Bapak aku accident patah tulang rusuk, bomoh tulang urutkan. Kira oklah jugak sebenarnya ada kemudahan bila sakit ni.
Post a Comment