SELAMAT DATANG



Kisah pahit manis hidup saya di Felda Gunung Besout, Sungkai Perak. (1981-1998).

Untuk reader yang baru sampai kalau minat elok baca dari bawah dan click Older Post. Terima Kasih.

Kata nama AKU digunakan untuk ditulis dengan lebih ikhlas dan natural.

Wednesday, October 31, 2012

Cabai Burung Dan Ibubapa Saya


Adalah normal untuk peneroka bercucuk tanam di dalam ladang sawit atau di kawasan rumah. Tanah subur. Tanam pisang, pisang jadi. Tanam durian, durian pun jadi haha, dah berbuah dah pun. Salah satu tanaman yang mak dan bapak aku tanam ialah cabai burung ni. Selain untuk kegunaan sendiri ianya juga dijual kalau banyak.

Masalah besarnya, sama juga dengan pisang, kalau lambat ambik akan ada orang curi. Kesiankan? Aku rasa durian dekat kebun bapak aku tu pun macam susah je kitaorang nak merasa.
Post a Comment