SELAMAT DATANG



Kisah pahit manis hidup saya di Felda Gunung Besout, Sungkai Perak. (1981-1998).

Untuk reader yang baru sampai kalau minat elok baca dari bawah dan click Older Post. Terima Kasih.

Kata nama AKU digunakan untuk ditulis dengan lebih ikhlas dan natural.

Thursday, December 8, 2011

Tanah Rezab

Ke tanah reserve ya? Aku pun tak pasti tapi biasanya ada tanah-tanah kosong berdekatan penempatan peneroka. Depan rumah parents aku pun ada, so berpakat-pakatlah penduduk untuk bahagi-bahagi kawasan. Ada yang tanam cempedak, tanam durian, tanam pokok jagung, pokok ubi dan macam-macamlah lagi. Daripada terbiar.

Dalam tahun 2000-an hari tu kerajaan ambik tanah tu untuk buat rumah cikgu. Sepatutnya diaorang boleh je ambik tanah tu begitu sahaja tapi penduduk semua dibayar jugaklah sedikit duit. Sayang jugak sebenarnya sebab pokok durian pun dah start berbuah, tapi bukan harta kita kan?
Post a Comment