SELAMAT DATANG



Kisah pahit manis hidup saya di Felda Gunung Besout, Sungkai Perak. (1981-1998).

Untuk reader yang baru sampai kalau minat elok baca dari bawah dan click Older Post. Terima Kasih.

Kata nama AKU digunakan untuk ditulis dengan lebih ikhlas dan natural.

Tuesday, November 29, 2011

Banjar, Jawa Dan Lain²

Oh di FELDA ni penduduknya datang dari segala genap tempat. Maksud aku di sini, orang-orangnya ada yang orang Jawa, orang Banjar, orang Perak pure. So bayangkan di satu kawasan ada pelbagai kaum dan BAHASA.

Dan sedikit sebanyak kami faham lah jugak perkataan² basic and it helps bila aku kahwin dengan keturunan banjar hehe.

Tuesday, November 1, 2011

Burung Wak-Wak

Dulu kalau dapat makan burung rasa seronok sangat, masak lemak cili api sedap ni. Dekat area sini pun aku selalu nampak tapi macamanalah aku nak menangkapnya. Nak sembelih pun tak reti hehe.

Aku merasalah jugak makan burung ni dua tiga kali. Kat FELDA aku confirm banyak lagi tapi tak taulah ada orang menangkapnya ke tidak.