SELAMAT DATANG



Kisah pahit manis hidup saya di Felda Gunung Besout, Sungkai Perak. (1981-1998).

Untuk reader yang baru sampai kalau minat elok baca dari bawah dan click Older Post. Terima Kasih.

Kata nama AKU digunakan untuk ditulis dengan lebih ikhlas dan natural.

Monday, July 4, 2011

Kereta Sorong

Kereta sorong digunakan oleh setiap peneroka FELDA untuk mengangkat tandan sawit dari dalam kebun ke tepi jalan. Aku dulu mahir jugak guna. Ok, kereta sorong ni boleh jugak digunakan untuk angkut orang. Buat main².

Macamana nak bawak kereta sorong ni dari rumah ke kebun dengan naik motor? Ada pakcik yang duduk atas kereta sorong yang diletakkan secara menegak, imagine kereta sorong tu menegak ke atas, handle ke bawah. Kalau macam yang pergi kebun berdua, orang belakang akan akan pegang handle kereta sorang tu secara terbalik.. Macam gambar atas tu bayangkan ada tangan orang pegang, so tangan mestilah kena kuat supaya kereta sorong tu tak terlepas.
Post a Comment