SELAMAT DATANG



Kisah pahit manis hidup saya di Felda Gunung Besout, Sungkai Perak. (1981-1998).

Untuk reader yang baru sampai kalau minat elok baca dari bawah dan click Older Post. Terima Kasih.

Kata nama AKU digunakan untuk ditulis dengan lebih ikhlas dan natural.

Monday, June 6, 2011

Papan Gelungsur

Masa tahun 1984 macam tu kut dekat kawasan rumah kami tak ada taman permainan. Eh fikir-fikir balik sampai sekarang pun takde. Taman permainan jauh sangat berkilo-kilo meter ataupun dekat sekolah. Masa tu kami belum sekolah lagi.

Kami cipta papan gelungsur kami dengan letak sekeping papan ni dekat dua bahagian yang tak sama tinggi dan mainlah banyak² kali. Tapi permainan papan gelungsur ciptaan sendiri ni tak lama sebab seluar habis koyak rabak. Sekali tu je lah pun mainnya.

Ooh kalau yang dekat sekolah tadika atau taman permainan, diaorang buat benda ni dengan simen. Mungkin untuk tahan lama.
Post a Comment