SELAMAT DATANG



Kisah pahit manis hidup saya di Felda Gunung Besout, Sungkai Perak. (1981-1998).

Untuk reader yang baru sampai kalau minat elok baca dari bawah dan click Older Post. Terima Kasih.

Kata nama AKU digunakan untuk ditulis dengan lebih ikhlas dan natural.

Monday, June 13, 2011

Ayam Kampung Peliharaan

Bapak aku bela ayam kampung untuk makan dan untuk dijual kepada peraih. Memang ada reban yang disediakan. Pepatah telur sebijik riuh sekampung tu memang tepat. Hehe. Kalau ada ayam yang baru menetas bapak dan mak aku akan ajar anak-anak ayam tu masuk reban. Kitaorang adik beradik pun terlibat, tangkap anak ayam masuk reban. Biasa dah dekat Maghriba aktiviti ni.

Bapak aku sembelih sendiri ayam, mana orang yang tak pandai tu memang mintak tolong bapak aku sembelihkan. Boleh katakan semua orang ada bela ayam. Itik dan angsa pun ada.
Post a Comment