SELAMAT DATANG



Kisah pahit manis hidup saya di Felda Gunung Besout, Sungkai Perak. (1981-1998).

Untuk reader yang baru sampai kalau minat elok baca dari bawah dan click Older Post. Terima Kasih.

Kata nama AKU digunakan untuk ditulis dengan lebih ikhlas dan natural.

Monday, May 16, 2011

Selipar Jepun

Selipar jepun memang kami gunakan setiap hari masa kecik dulu. Bapak aku pulak seorang yang penjimat. Kalau selipar jepun ni putus pun bapak aku marah. Padahal memang dah sampai masanya untuk putus.

Kalau orang lain beli baru bapak aku tidak. Dia sambung bahagaian yang putus tu dengan dawai. Dulu memang aku rasa bapak aku kedekut, tapi sekarang aku sedarla bapak aku nak berjimat.
Post a Comment