SELAMAT DATANG



Kisah pahit manis hidup saya di Felda Gunung Besout, Sungkai Perak. (1981-1998).

Untuk reader yang baru sampai kalau minat elok baca dari bawah dan click Older Post. Terima Kasih.

Kata nama AKU digunakan untuk ditulis dengan lebih ikhlas dan natural.

Thursday, March 31, 2011

Buah Lerai

Kami dari kecik lagi sudah di bawa ke kebun sawit untuk membantu apa yang patut. Kerja kasar kan. Aku agak mak aku nak bagi kitaorang tau kalau takde pelajaran kerja susah. Macamlah ada pelajaran boleh kerja senang dan jadi kaya, tapi bukan itu point dia. Point dia, dia taknak kitaorang kerja sawit lagi.

Biasanya masa kecik kitaorang kena kutip buah yang dah terlerai dari buah sawit. Leceh kerja ni sebab buah sawit tu kecik dan kena kutip sebijik-bijik. Aku memang tak suka. Bila dah besar aku kerja angkat buah sawit tu terus.

Tapi kerja kutip buah lerai kena buat jugak. Dan aku memang benci.
Post a Comment